HTML

Merre tovább HR

Ma a HR-estől minimum elvárják, hogy otthonosan mozogjon a teljesítményértékelés és a karriermenedzsment fogalmakban. De közben sok minden megváltozott, kell még valami.

Friss topikok

Linkblog

ha a vállalat kommunaként kezd létezni

2010.03.08. 06:17 Baracskai Zoltán

Nemrég kérdezték tőlem, mi a menő ma, a név alatt a névjegykártyán. Kapásból rávágtam, a PARTNER. Mintzberg communityship fogalma más, mint a vezető-követők kapcsolat, amiről könyvet írtunk néhány éve. Ma, mondhatnánk: nincs communityship partnership nélkül. Egyszerűen, ha a vállalat kommunaként kezd létezni, akkor a stratégának partnerekre avagy magyarul csendestársakra van szüksége. Méghozzá háromra. Az egyik a nóvumokban (tudásfelhasználásban), a másik a pénzkezelésben (ki-befektetésben) a harmadik meg a hangulatcsinálásban (karrierek építésében) partnere. Vétek lenne ezeket visszavezetni a főmérnökre, a főkönyvelőre és a személyzetisre, akik közel állnak a vezérigazgatóhoz. Nos, ez a harmadik, magyarán a vállalat negyedik embere a már mind gyakrabban emlegetett stratégiai HR-partner. Lásd: http://www.doctus.hu/blog/115-csendestars 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hrpartner.blog.hu/api/trackback/id/tr471818013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása